Moje zdrowe, smaczne śniadanko
Ostatnio odkryłam kaszę jaglaną. Na śniadanie lepsza od owsianki (moim zdaniem).
Mój ostatni smak to kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem.
Potrzebujemy:
4 łyżki kaszy jaglanej
2 łyżki mleka
1 łyżkę masła orzechowego
1 łyżkę miodu
1 łyżkę rodzynków
1 banana
1 łyżeczkę posiekanych, niesolonych orzeszków ziemnych
Kaszę jaglaną wsypujemy na gotującą się wodę, wsypujemy rodzynki i gotujemy na niewielkim ogniu ok 15 minut.
Następnie dodajemy mleko wymieszane z miodem, masło orzechowe i wszystko razem mieszamy.
Banana kroimy w plasterki, a całość posypujemy posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Smacznego :-)
Suuuper, nie ma to jak bomba węglowodanowa z samego rana!!!!!!
OdpowiedzUsuń